Partidul Social Democrat şi Partidul Umanist Social Liberal au semnat, marţi, un acord politic pentru realizarea unei analize economico-sociale a României şi pentru dezvoltarea unor politici publice adaptate situaţiei din prezent a familiilor. Documentul a fost semnat de Gabriela Firea, din partea PSD, şi Graţiela Gavrilescu, din partea PUSL. ”Familiile din România au nevoie de toată atenţia noastră”, a transmis Firea, iar Graţiela Gavrilescu a precizat că demersul presupune chestionarea a 5 milioane de subiecţi, analize şi dezbateri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul Social Democrat şi Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) au semnat, marţi, u acord politic.  

Din partea PSD, documentul a fost semnat de Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, iar din partea PUSL de către Graţiela Gavrilescu, preşedintele Forului de Conducere Colegială a PUSL. 

”Familiile din România au nevoie de toată atenţia noastră, mai ales în aceste vremuri dificile. Este nevoie de planuri social-economice pe termen mediu pentru a putea reduce decalajele din societate. De asemenea, este nevoie de analize la nivel naţional privind situaţia socială şi economică din prezent a familiilor din România”, a transmis Gabriela Firea.  

Potrivit acesteia, este nevoie şi de un set de măsuri pentru a reduce decalajul existent în acest moment între cetăţenii altor state din Uniunea Europeană şi români.  

”Trebuie să ne concentrăm şi pe programe prin care putem readuce acasă o parte dintre milioanele de români plecaţi în străinătate. Toate aceste idei se regăsesc într-un nou acord politic între Partidul Social Democrat şi Partidul Umanist Social Liberal. Ne unim forţele pentru realizarea unui studiu de piaţă în urma cărui pot fi stabilite măsuri sociale şi politici publice pentru următorii ani. Evident, toate aceste direcţii vor fi stabilite în colaborare cu institute de cercetare”, a mai afirmat ministrul Familiei.  

La rândul său, Graţiela Gavrilescu a precizat că este al doilea astfel de document, prevederile celui dintâi fiind deja puse în operă.  

”Demersul nostru de astăzi presupune o largă colaborare inclusiv cu institute de cercetare şi sondare a opiniei publice, chestionarea a cca. 5 milioane de subiecţi, analize şi dezbateri prin care, cu siguranţă, vom realiza, din câte ştiu, cea mai complexă radiografie economică şi socială de până acum, pe baza căreia vom putea elabora proiecte de legi aşteptate, în mod real, de cetăţeni şi mediul de afaceri. Să fie într-un ceas bun”, a transmis Gavrilescu.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.