Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, în discursul ţinut în Parlamentul României, că numele oraşului Bucea va rămâne "în istoria lumii, în istoria uciderii oamenilor". "Până acum ştim de peste 300 de oameni torturaţi, oameni simpli, locuitori ai unui oraş simplu", a arătat el. Zelenski a adăugat: "Dacă armata noastră şi poporul nostru nu s-ar fi apărat, ceea ce au făcut la Bucea ar fi făcut pe tot teritoriul Ucrainei"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Ucrainei şi-a început discursul invitându-i pe parlamentarii români să vizioneze un film care prezintă victimele masacrului făcut de armata rusă la Bucea, o suburbie a Kievului.
 
"Îmi cer scuze pentru imaginile dure, dar aceasta este realitatea la fel de dură”, a spus liderul ucrainean. 
 
Imaginile prezintă cadavrele lăsate pe străzi şi gropile comune de la marginea capitalei. 
 
"Denumirea oraşului nostru Bucea va rămâne în istoria lumii, în istoria uciderii oamenilor. Până acum ştim de peste 300 de oameni torturaţi, oameni simpli, locuitori ai unui oraş simplu. Au fost cu mâinile legate la spate, împuşcaţi în ceafă sau în ochi”, a spus Zelenski.
 
"Dacă armata noastră şi poporul nostru nu s-ar fi apărat, ceea ce au făcut la Bucea ar fi făcut pe tot teritoriul Ucrainei”, a adăugat preşedintele ucrainean.
 
El a spus că oameni care aveau în casele lor simbolurile naţionale ale Ucrainei au fost ucişi sau ameninţaţi cu moartea. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.