Premierul Viorica Dăncilă a avut, marţi, o convorbire telefonică cu omologul său bulgar, Boiko Borisov, la iniţiativa acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat al Guvernului, premierul Boyko Borisov a reliefat rolul României în lupta pentru constituirea statului bulgar modern şi i-a mulţumit Vioricăi Dăncilă pentru contribuţia adusă de poporul român. De asemenea, a felicitat-o pentru preluarea funcţiei de prim-ministru.

Premierul român a adresat felicitări cu ocazia Zilei Naţionale a Bulgariei şi a amintit despre legătura româno-bulgară şi aspiraţiile comune ale celor două popoare. A vorbit totodată despre nivelul excelent al relaţiei bilaterale între România şi Bulgaria, care poate fi caracterizată drept un „parteneriat aprofundat” şi importanţa continuării dezvoltării acesteia.

Cei doi demnitari au discutat despre organizarea unei noi întrevederi cvadrilaterale a prim-miniştrilor României, Bulgariei, Greciei şi a preşedintelui Serbiei, a unei întrevederi bilaterale, a şedinţei comune de guvern România-Bulgaria. De asemenea, printre subiectele abordate în cadrul convorbirii telefonice, se numără creşterea interconectivităţii rutiere între cele două state şi schimbul de bune practici.

Viorica Dăncilă a adresat felicitări pentru modalitatea de exercitare, până în prezent, a preşedinţiei Consiliului UE, subliniind că România susţine priorităţile preşedinţiei bulgare şi apreciază sublinierea, de către Bulgaria, a importanţei perspectivei europene a Balcanilor de Vest, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.