Vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Věra Jourova, vine luni în vizită oficială în România, urmând să aibă întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu, cu miniştrii Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul vizitei oficiale, vicepreşedinta Jourová va discuta despre statul de drept şi reformele din domeniul justiţiei, despre obiectivele României în cadrul deceniului digital, proiectele de digitalizare cuprinse în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi despre inteligenţa artificială şi combaterea dezinformării”, transmite CE.

Vicepreşedinta se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, precum şi cu prim-ministrul Marcel Ciolacu. Va avea, de asemenea, întrevederi cu viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, şi va vizita Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică (ECCC) alături de ministrul cercetării, inovării şi digitalizării,  Bogdan-Gruia Ivan.

Vicepreşedinta va participa, de asemenea, la o masă rotundă cu părţile interesate din sectorul tehnologiei digitale pentru a discuta despre provocările şi oportunităţile în acest domeniu la nivel European şi în România.

Prima întâlnire este programata la 9.30, cu Alina Gorghiu, fiind urmată, la 11.00, de vizita la Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică (ECCC) alături de ministrul cercetării, inovării şi digitalizării Bogdan-Gruia Ivan.

Începând de la 12.15  vor avea loc întâlnirile cu Cătălin Predoiu, Marcel Ciolacu, iar la 14.00 vicepreşedintele CE se va întâlni cu preşedintele Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.