Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut, miercuri, o întrevedere cu ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Denys Sharapov. ”Solidaritatea românilor cu poporul ucrainean a fost exemplară şi va continua atât cât va fi nevoie pentru că ţările noastre sunt unite de aceleaşi valori fundamentale care stau la baza proiectului european”, a afirmat Dîncu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform MApN, întrevederea, desfăşurată la sediul ministerului, a reprezentat o nouă oportunitate de amplificare a dialogului constant în domeniul apărării, iar în acest context oficialul român a reiterat importanţa abordării aspectelor legate de situaţia de securitate regională din zona Mării Negre pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

”Ministrul apărării naţionale a condamnat în termenii cei mai fermi acţiunile brutale ale Federaţiei Ruse, evidenţiind importanţa acţiunilor întreprinse la nivel NATO şi UE pentru consolidarea securităţii în regiune şi descurajarea agresiunilor, precum şi necesitatea menţinerii consistenţei şi ritmului asistenţei acordate partenerului ucrainean, astfel încât Rusia să perceapă clar solidaritatea şi sprijinul internaţional pe termen lung pentru Ucraina”, a arătat sursa citată.

Totodată, ministrul Dîncu a transmis mulţumiri pentru onoarea de a se afla printre cei decoraţi de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

”I-am  transmis ministrului Denys Sharapov mulţumiri pentru onoarea de a mă afla printre persoanele decorate de către Preşedintele Volodimir Zelenski pentru contribuţia la consolidarea cooperării şi sprijinirea suveranităţii şi integrităţii Ucrainei. Primesc această distincţie în numele tuturor românilor care, din primele zile ale acestui război nedrept, au fost alături de poporul ucrainean. Solidaritatea românilor cu poporul ucrainean a fost exemplară şi va continua atât cât va fi nevoie pentru că ţările noastre sunt unite de aceleaşi valori fundamentale care stau la baza proiectului european: pace, democraţie, stat de drept”, a declarat Vasile Dîncu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.