Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS au afirmat că tentativa disperată a socialiştilor de conservare a controlului asupra Republicii Moldova nu are sorţi de izbândă, iar voinţa cetăţenilor moldoveni exprimată prin vot va fi respectată şi apărată. Reacţia vine după ce Parlamentul a votat joi mai multe proiecte de lege, unul prin care preşedintele Maia Sandu este exclusă din procesul decizional privind Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, acesta urmând să fie controlat doar de Legislativ şi o altă iniţiativă legislativă prin care este aprobată o politică fiscală „care include multe portiţte pentru corupţie şi creşteri de taxe pentru cetăţeni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursa citată mai explică că au mai fost adoptate o serie de reglementări cu privire la statutul şi folosirea limbii ruse în Republica Moldova, cu privire la bugetul de stat pe anul 2021, a fost modificată legea antipropagandă astfel încât buletinele TV de ştiri propagandistice ruseşti să poată fi din nou recepţionate în Republica Moldova şi s-au acordat puteri sporite regiunii autonome găgăuze (denumită UTA Găgăuză).

„Ca peste tot în Europa de Est, marionetele Moscovei sunt disperate, însă nu au învăţat nimic din eşecurile recente. Vremea lor a trecut, folosirea unor metode de punere a cetăţenilor în fata faptului împlinit nu face decât să amintească de evenimente din România când adoptarea unor reglementări împotriva voinţei cetăţenilor în stilul "noaptea ca hoţii" nu a avut rezultate. Nu va avea nici în Republica Moldova rezultatul aşteptat de ei”, a precizat Alianţa, într-un comunicat de presă.

Sursa citată aminteşte că cetăţenii din Republica Moldova deja au reacţionat joi, printr-un protest spontan faţă de cele întâmplate, şi a fost anunţata o altă mare manifestaţie pentru duminică, ora 11/00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Parlamentarii forţelor pro-europene au contestat deja legile respective la Curtea Constituţională.

„Ne vom asigura că şi Parlamentul European va avea o reacţie rapidă şi solidă la această încercare de a pune o nouă piedică parcursului european al Republicii Moldova. Atât Dacian Cioloş, preşedintele grupului Renew Europe, Dragoş Tudorache - raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, cât şi restul europarlamentarilor USRPLUS vor pune acest subiect pe agenda instituţiilor europene”, mai arată sursa amintită. 

PMP a anunţat că va avea vineri un protest, de la ora 13.00,  în faţa Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti şi va înainta o notă de protest cu privire la evenimentele recente de la Chişinău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.