Premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, el subliniind "poziţiile noastre privind tranziţia justă, Republica Moldova, Ucraina". El a arătat importanţa emiterii de către Comisia Europeană a unei opinii pozitive privind Republica Moldova, care să recunoască perspectiva sa europeană şi să recomande statutul de candidat la aderare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Preşedintele PNL, premierul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut azi o întrevedere cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, în cadrul căreia şi-a exprimat aprecierea pentru efortul constant şi susţinut al instituţiei europene pentru asigurarea coordonării şi unităţii la nivelul Uniunii Europene. Totodată, preşedintele PNL şi-a exprimat susţinerea şi pentru implementarea rapidă a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse şi a condamnat cu fermitate războiul de agresiune declanşat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei", se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Conform sursei citate, premierul a subliniat eforturile depuse de autorităţi, dar şi de societatea civilă în gestionarea refugiaţilor din Ucraina şi a exprimat aprecierea României faţă de eforturile Comisiei Europene de a sprijini statele care joacă un rol important în gestionarea acestei situaţii. În acest sens, România salută sprijinul Comisiei Europene în accesarea fondurilor disponibile la nivel european prin Fondul pentru azil, migraţie şi integrare şi Fondul pentru gestionarea frontierelor şi viză. 
 
"De asemenea, preşedintele PNL a subliniat importanţa emiterii de către Comisia Europeană a unei opinii pozitive privind Republica Moldova, care să recunoască perspectiva sa europeană şi să recomande statutul de candidat la aderare", se mai arată în document.

ŞTIREA INŢIALĂ - Nicolae Ciucă a anunţat, marţi seară, într-un mesaj pe Twitter, că s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

El a afirmat că această întâlnire "a reconfirmat o dată în plus că România are un prieten şi partener care împărtăşeşte aceleaşi opinii la Bruxelles".

"Am subliniat poziţiile noastre privind tranziţia justă, Republica Moldova, Ucraina, exprimând încrederea în cooperarea Comisiei Europene", a adăugat Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.