Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că marţi, înainte de dezbaterile de miercuri de la Strasbourg privind România, a discutat cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene despre protocoalele dintre SRI şi instituţii din Justiţia din România. Toader a precizat că discuţia cu Frans Timmermans a fost una „bună spre foarte bine” şi că speră ca abordarea publică de miercuri să nu difere de cea din cadru discuţiei de marţi cu reprezentanţii României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tudorel Toader a afirmat marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, că oficialii români care s-au întâlnit marţi seară cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au vorbit despre protocoale, despre îndeplinirea recomandărilor din MCV, despre standardele Comisiei de la Veneţia şi preocupările exprimate de aceasta în raportul interimar întocmit în ceea ce priveşte România.

„Să nu ne surprindă dacă prim-vicepreşedintele, în discursul pe care-l va avea mâine, va exprima semne de întrebare cu privire la funcţionalitatea, natura şi rolul pe care aceste protocoale l-au avut în activitatea de înfăptuire a justiţiei” a spus Tudorel Toader.

Acesta a arătat că printre subiectele abordate în discuţia cu Timmermans s-a numărat şi preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului UE, dar tema „care a constituit principala dezbatere s-a referit la statul de drept, standardele democratice la legile justiţiei, modificările Cod Penal, Procedură Penală”

„Nu venim să primim indicaţii, sfaturi şi puncte” a spus Tudorel Toader, întrebat dacă delegaţia română a primit vreo listă cu puncte de care România ar trebui să ţină cont.

Ministrul Justiţiei a precizat că speră „cu toată convingerea, ca la dezbaterile de miercuri de la Strasbourg să nu existe o abordare diferită în public faţă de cea din cadrul discuţiilor care au avut loc marţi seară cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

„S-a stabilit că această colaborare pe picior de egalitate presupune loialitate, căutarea formulelor pentru rezolvarea aspectelor pe care le avem de realizat. (...) A fost o discuţie bună spre foarte bine, ceea ce aştept să se reia şi mâine” a adăugat Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.