Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va participa, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se va desfăşura în Luxemburg şi la care se va discuta şi despre consolidarea relaţiei UE-NATO, în prezenţa secretarului general al Alianţei, Jens Stoltenberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene vor avea o sesiune de lucru comună cu miniştrii apărării, prilej cu care vor evalua stadiul progreselor în dosarul privind securitatea şi apărarea. De asemenea, miniştrii reuniţi în format comun vor discuta pe marginea consolidării relaţiei UE-NATO, în prezenţa Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, precizează un comunicat MAE.

Agenda reuniunii CAE va mai include discuţii pe teme precum: evoluţiile regionale din Cornul Africii şi Marea Roşie, al doilea raport de implementare a obiectivelor Strategiei Globale pentru Politica Externă şi de Securitate a UE (EUGS), respectiv situaţia din Iordania. La capitolul aspecte diverse, România şi Bulgaria vor informa despre stadiul şi perspectivele iniţiativelor de cooperare regională la Marea Neagră cu sprijinul UE. 

În cadrul unui dejun de lucru informal, miniştrii vor avea un schimb de opinii pe marginea evoluţiilor din Yemen, în prezenţa Emisarului Special pentru Yemen al Secretarului General al ONU.

În marja CAE, ministrul de externe elen, Nikos Kotzias, va găzdui un mic dejun de lucru informal, la care invitat special este ministrul de externe albanez, Ditmir Bushati.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.