Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, miercuri, că, deşi Ucraina înregistrează câştiguri ”semnificative”, Rusia nu trebuie subestimată, întrucât atacurile asupra infrastructurii civile continuă. ”Miniştrii de Externe din NATO au arătat clar că sprijinul nostru continuu pentru Ucraina este esenţial, în special, sisteme de apărare anti-aeriană suplimentare”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jens Stoltenberg a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că a discutat cu ministrul ucrainean de Externe despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre sprijinul pe termen lung.

Ucraina are câştiguri semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia. Rachetele ruseşti şi dronele continuă să atace oraşele ucraienene, civili şi infrastructura critică. Acest lucru provoacă suferinţe umane enorme, pe măsură ce iarna vine. Miniştri de Externe din NATO au arătat clar că sprijinul nostru continuu pentru Ucraina este esenţial, în special, sisteme de apărare anti-aeriană suplimentare”, a arătat el.

El a adăugat că aliaţii au anunţat contribuţii suplimentare la Pachetul de Asistenţă Comprehensivă al NATO, oferind ajutoare neletale, inclusiv combustibil şi generatoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.