Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că discuţiile de la Ministeriala NATO de la Bucureşti cu reprezentanţii Bosniei şi Herţegovinei, Georgiei şi Republicii Moldova au vizat îngrijorările comune privind securitatea şi sprijinul personalizat. El a adăugat că procesul de aderare a Finlandei şi Suediei la NATO este aproape complet. ”Aderarea lor le va face să aibă o siguranţă mai mare şi va face Alianţa mai puternică, ei sunt bineveniţi ca membri deplini ai Alianţei”, a arătat el. Totodată, el a mulţumit României pentru ”găzduirea excelentă” a Ministerialei ”Asta arată încă o dată angajamentul puternic al României faţă de Alianţă”, a subliniat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La ultima sesiune, miniştrii de Externe ai Bosniei şi Herţegovinei, Georgiei şi Republicii Moldova ni s-au alăturat, trei parteneri NATO de valoare, care se confuruntă cu presiunea rusească. Am discutat despre îngrijorările noastre comune privind securitatea şi despre moduri de consolidare a cooperării noastre şi despre accelerarea sprijinului personalizat şi despre reforme şi moduri de a îmbunătăţi securitatea lor şi instituţiile de apărare”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, Jens Stoltenberg.

De asemenea, la discuţii au participat şi Finlanda şi Suedia.

”Procesul de ratificare pentru aderare la NATO este aproape complet. Aderarea lor le va face să aibă o siguranţă mai mare şi va face Alianţa mai puternică, ei sunt bineveniţi ca membri deplini ai Alianţei. Aş vrea să mulţumim României pentru găzduirea excelentă a acestei Ministeriale NATO. Asta arată încă o dată angajamentul puternic al României faţă de Alianţă”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.