Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că în cursul dimineţii a avut discuţii cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, fiindcă mai au nevoie pe ultimele 4 sau 5 săptămâni din acest an de bani care să meargă în investiţii. El a spus că nici în trecut n-am dus lipsă de bani finanţări iar până în urmă cu 2, 3, 4 ani de fiecare dată Ministerul Transporturilor dădea banii înapoi la buget la rectificările de prin noiembrie, pentru că nu reuşea să cheltuiască.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate aceste lucrări, că vorbim de A0, că vorbim de Sibiu-Piteşti, că vorbim de drumul expres de la de la Craiova la Piteşti că vorbim de A7 autostrada spre Moldova, toate sunt pe fonduri europene. De aici şi grija oricărui ministru actual, viitor, de la Transporturi ca nu cumva să intrăm într-o zonă în care să nu beneficiem de aceste fonduri europene, pentru că cel puţin pe zona de transporturi nu avem niciun proiect major care să nu fie finanţat din fonduri europene”, a spus ministrul Transporturilor, după vizita pe loturile 2 şi 3 ale Autostrăzii A0.

Sorin Grindeanu a precizat că, datorită celor de la CNAIR, au reuşit undeva în aprilie anul acesta să termine toate fondurile alocate de către Uniunea Europeană pe exerciţiul bugetar 2014- 2020.

”Asta este o premieră de când suntem în Uniunea Europeană, am mai cerut bani în plus, am mai primit, i-au cheltuit şi pe aceia şi asta iarăşi este un lucru bun pentru că la finalul acestui an, aşa cum bine ştiţi, se termină orice exerciţiu bugetar şi banii alocaţi României se pierd. Noi suntem în situaţia în acest moment în care având proiecte mature şi care merg într-un ritm bun să putem să accesăm foarte mulţi bani. Probabil că e unul din motoarele, dacă nu e chiar motorul principal în acest moment al ţării noastre de accesare a fondurilor europene şi de alocare şi de a reuşi să cheltuim tot ceea ce a fost alocat”, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a menţionat că ”nici în trecut n-am dus lipsă de bani finanţări”.

”Au existat dar n-am reuşit să-i cheltuim. Dacă vă uitaţi până în urmă cu 2, 3, 4 ani de fiecare dată Ministerul Transporturilor dădea banii înapoi la buget la rectificările de prin noiembrie, pentru că nu reuşea să cheltuiască. Azi dimineaţă am avut discuţii cu domnul ministru Bolos fiindcă mai avem nevoie pe ultimele 4 sau 5 săptămâni din acest an de bani care să meargă în investiţii. Bugetul Ministerului Transporturilor, marea majoritate este pe investiţii. Ştiţi cât sunt cheltuielile pe salarii? 0,3 %, totul e pe investiţii. Dacă vrem în anii viitori să avem o infrastructură decentă, acest ritm de a finanţa transporturile trebuie să se să se menţină indiferent de guvern indiferent de ministru, fiindcă altfel orice sincopă duce la blocarea lucrărilor şi nu e de dorit, fiindcă statul român a cam rămas dator cetăţeanului român în ceea ce priveşte infrastructura în aceşti 30 şi ceva de ani de zile de la Revoluţie şi ar fi cazul să plătim din această datorie noi cei care reprezentăm vremelnic statul român”, a mai afirmat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.