Seminarul regional cu tema ”#Conexiuni sigure UE şi Parteneriatul Estic – regiunea Mării Negre - Asia Centrală: protejarea infrastructurii de conectare şi îmbunătăţirea securităţii cibernetice” se desfăşoară, de miercuri până vineri, la Bucureşti, fiind organizat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în parteneriat cu Colegiul European pentru Securitate şi Apărare şi cu finanţare din partea Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seminarul are loc la Bucureşti, la sediul Institutului Diplomatic Român, şi reuneşte în jur de 30 de participanţi din regiunea Mării Negre şi Asia Centrală. Aceştia vor discuta, alături de colegi din România şi oficiali europeni, despre modalităţile de a asigura securitatea proiectelor de conectivitate existente şi a celor în dezvoltare, în contextul actual, marcat de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi de efectele pandemiei de COVID-19 şi de procesele de digitalizare şi evoluţia noilor tehnologii, a arătat MAE.

Astfel, infrastructura naţională critică, precum şi cea transfrontalieră – transport, energie, comunicaţii – reprezintă elementul central pentru asigurarea unor servicii publice de bază pentru cetăţeni, fiind necesară o preocupare constantă atât pentru protecţia sa fizică, cât şi împotriva ameninţărilor cibernetice sau de natură hibridă.

”Seminarul se bucură de o prezenţă variată, din mediul guvernamental şi neguvernamental, precum şi din mediul privat şi academic. Organizatorii îşi propun să ofere un cadru de dialog adecvat privind modalităţile cele mai eficiente de transfer de bune practici, precum şi să identifice posibilităţi de sprijin concret”, au adăugat reprezentanţii MAE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.