Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit duminică, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu omologul din Republica Franceză, generalul Thierry Burkhard, căruia i-a mulţumit pentru disponibilitatea Armatei Franceze de a accelera dislocarea batalionului din cadrul Forţei de Răspuns a NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Întrevederea a avut loc în contextul vizitei în ţara noastră a delegaţiei oficiale conduse de ministrul apărării franceze, Florence Parly, şi  a convorbirilor oficiale avute de ministrul francez cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul  Nicolae Ciucă, şi ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu. Discuţiile celor doi şefi ai Apărării s-au axat pe procesul de dislocare a forţelor franceze în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv pe activităţile viitorului detaşament aliat în cooperare cu structuri ale Armatei României", precizează MApN.

Generalul Daniel Petrescu a mulţumit generalului Thierry Burkhard pentru disponibilitatea Armatei Franceze de a accelera dislocarea batalionului din cadrul Forţei de Răspuns a NATO.

„Demersurile militarilor din Hexagon reprezintă măsuri ferme de întărire a posturii de descurajare şi apărare în zona de sud a flancului estic al NATO. Solidaritatea strategică a Franţei se transpune prin participarea la construcţia unui aliniament defensiv credibil", a declarat şeful de Stat Major al Apărării. 

Batalionul francez, dislocat în România, face parte din elementele NRF, ca urmare a activării, pentru prima dată în istorie, a Planurilor de Apărare Graduală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.