Secretarul de stat cu rol de coordonator naţional pentru procesul de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, a avut, miercuri, la Ljubljana, consultări politico-diplomatice cu reprezentanţi ai autorităţilor slovene privind aderarea la organizaţie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Luca Niculescu a avut consultări cu Marko Štucin, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Europene sloven, cu Miriam Možgan, consilierul pentru afaceri externe al preşedintelui Sloveniei, şi cu Mateja Vraničar Erman, actualul coordonator OCDE din cadrul MAE sloven. Discuţiile au vizat procesul de aderare a României la OCDE şi au ocazionat un schimb de opinii şi bune practici.

De asemenea, secretarul de stat a avut discuţii aplicate cu Irena Drmaž, director în cadrul Băncii Centrale a Sloveniei, cu Mitja Mavko, secretar general al Băncii de Dezvoltare a Sloveniei şi cu Irena Sodin, fostul ambasador al Sloveniei la OCDE. Secretarul de stat a prezentat stadiul etapei tehnice a procesului de aderare a României la OCDE şi a informat cu privire la organizarea unui număr semnificativ de misiuni de evaluare ale experţilor Secretariatului organizaţiei.

”Partea slovenă a evidenţiat principalele elemente de detaliu şi provocările privind experienţa proprie de la nivelul OCDE şi a prezentat modul de organizare internă în procesul de aderare şi după ce Slovenia a devenit stat membru”, a arătat sursa citată.

Slovenia a aderat la OCDE în 2010.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.