România beneficiază de 7.8 milioane de euro pentru distribuţia de fructe şi legume şi de 10.7 milioane de euro pentru distribuţia de lapte în şcolile participante la program, în anul şcolar 2020 - 2021, conform bugetului alocat schemei UE publicat marţi. La nivelul UE vor fi alocate sumele de 145 milioane de euro pentru distribuţia de fructe şi legume şi 105 milioane de euro pentru distribuţia de lapte către elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia Europeană a publicat astăzi, 31 martie, bugetul alocat schemei UE pentru şcoli, în anul şcolar 2020/2021, şi anume: 145 milioane de euro pentru distribuţia de fructe şi legume şi 105 milioane de euro pentru distribuţia de lapte către elevi. Din aceştia, România beneficiază de 7.8 milioane de euro pentru distribuţia de fructe şi legume şi de 10.7 milioane de euro pentru distribuţia de lapte în şcolile participante la program”,  anunţă CE.

În anul şcolar 2018/2019, schema UE a garantat faptul că peste 20 de milioane de copii din întreaga Uniune Europeană au primit lapte, fructe şi legume în timpul şcolii, la aceasta adăugându-se măsuri educaţionale referitoare la agricultură şi la o dietă echilibrată.

”În contextul actual, este cu atât mai important ca toţi copii din întreaga Europă să ştie şi să înţeleagă de unde vine hrana noastră. Putem fi mândri de mâncarea hrănitoare, sigură şi de înaltă calitate produsă de fermierii noştri. Graţie schemei UE pentru şcoli, copiii pot învăţa despre nutriţie şi agricultură, în paralel cu adoptarea unor obiceiuri de alimentaţie sănătoasă. Am luat măsuri pentru a ne asigura că schema ia în considerare faptul că şcolile au trebuit să fie închise pe întreg teritoriul european din cauza pandemiei de coronavirus. Dar este important să continuăm să privim înainte, să pregătim viitorul şi să transmitem un semnal important că viaţa va continua, odată ce am întors, în mod colectiv, această pagină”, a declarat comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski.

Implementarea schemei în anul şcolar curent 2019/2020 este afectată de închiderea şcolilor pe întreg teritoriul UE, ca urmare a pandemiei de coronavirus în curs. 

Comisia Europeană a oferit clarificări potrivit cărora criza curentă poate fi considerată un caz de ,,forţă majoră”. 

”Acest lucru permite statelor membre care recunosc un astfel de caz să ramburseze furnizorii pentru produsele perisabile (fructe, legume, lapte) ce erau prevăzute pentru distribuirea în şcolile participante la schemă. Produsele în cauză pot fi, de asemenea, donate spitalelor, organizaţiilor caritabile şi băncilor de alimente sau altor organizaţii similare, pentru a ajunge la persoanele nevoiaşe”, explică CE într-un comunicat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.