Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris duminică, pe Facebook, după ce candidatul En Marche!, Emmanuel Macron, a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa, că francezii au transmis, prin votul lor, un mesaj foarte clar, şi anume că locul lor este în centrul Uniunii Europene, aceştia respingând „populismul deşănţat, extremismul demagogic şi oportunismul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Franţa a transmis astăzi un mesaj clar: locul ei este în centrul Uniunii Europene, alături de partenerii săi! Izolaţionismul propus de extrema dreaptă, reprezentată de Marine Le Pen, a fost respins categoric de cetăţenii francezi. Franţa a oferit astăzi un exemplu de democraţie, maturitate şi viziune asupra viitorului Europei. Este lecţia respingerii populismului deşănţat, a extremismului demagogic şi a oportunismului”, a precizat Raluca Turcan.

Liderul PNL a mai spus că, „deşi rezultatul era anticipat în toate studiile sociologice, formalizarea înfrângerii Frontului Naţional este ca o declaraţie de război împotriva politicienilor care clamează că valorile democratice europene au apus”.

Raluca Turcan şi-a exprimat convingerea că, şi la alegerile legislative, francezii vor spune nu „celor care vor să îi izoleze, celor care nu înţeleg că lumea se schimbă şi că nu mai există varianta întoarcerii în timp”,

În încheiere, preşedintele interimar al PNL a susţinut că avem cu toţii de învăţat din lecţia franceză.

„Felicitări cetăţenilor francezi pentru că au arătat tuturor celor sceptici cu privire la proiectul european că viitorul există doar în Uniunea Europeană!”, a conchis Raluca Turcan. 

Candidatul En Marche!, Emmanuel Macron, este noul preşedinte ales al Franţei, arată un exit-poll difuzat de France 24. El ar fi obţinut 65,099% din voturi. La 39 de ani, candidatul de centru devine cel mai tânăr preşedinte din istoria celei de a V-a Republici. Marine Le Pen şi-a recunoscut înfrângerea într-un discurs ţinut imediat după închiderea urnelor.

Candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen şi-a recunoscut înfrângerea în cursa pentru Elysee, în discursul rostit duminică seara, la scurt timp după închiderea urnelor, i-a urat noroc contracandidatului său Emmanuel Macron şi a încercat să mobilizeze electoratul Frontului Naţional pentru alegerile legislative din iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.