Prinţul Charles a vizitat, joi, timp de aproximativ o oră şi un sfert, Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”, de unde a plecat cu mai multe cadouri, între care o pereche de opinci din piele de viţel şi o cruce sculptată de mână, dar şi o vâslă de la Ivan Patzaichin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alteţa Sa Regală a primit o ladă de zestre în miniatură şi un borcan de miere, dar şi o vâslă, de la Ivan Patzaichin, care a spus că prinţul şi-a exprimat regretul că nu a ajuns încă în Delta Dunării.

”Prinţul ştie foarte multe lucruri despre Delta Dunării, dar încă nu a reuşit să ajungă, sperăm să se întâmple asta cât de curând, mai ales că i-am spus că are pregătită o lotcă făcută special pentru el”, a povestit Ivan Patzaichin pentru News.ro. 

La Muzeul Satului, Prinţul Charles a fost întâmpinat de directoarea muzeului, Paula Popoiu, şi de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii.

Prima oprire a Prinţului de Wales a fost la casa tătărască de pe Aleea Minorităţilor din Satul Nou amenajat în muzeu. El s-a oprit la biserica din Dragomireşti, unde Gelu Voicu şi Taraful din Teleorman şi dansatorii ansamblului Bornaşul din Alexandria au interpretat şi dansat Căluşul. Profitând de moment, prinţul Charles s-a prins în hora mare a dansului tradiţional. 

S-a arătat foarte interesat de tehnica încondeierii ouălor a meşterilor artizani din Bucovina, a urmărit cum sunt pictate icoane pe lemn şi piatră,  iar la casa Chiojda din Buzău a urcat în pridvor, a admirat ţesăturile şi scoarţele expuse, fiind întâmpinat de reprezentanţi ai fundaţiei care îi poartă numele.

În muzeu, Prinţul Charles a vizitat biserica Timişeni şi s-a oprit pe pajiştea Jurilovca (Delta Dunării), unde a fost întâmpinat de Ivan Patzaichin. Prinţul de Wales a ţinut să vadă şi un bordei, astfel că a vizitat gospodăria Castranova (judeţul Dolj), popas care nu era prevăzut în programul vizitei.

A fost invitat să guste câteva produse tradiţionale la hanul La Barieră. Acolo, el a băut limonadă şi a fost servit cu plăcintă dobrogeană pe care a primit-o la pachet.

Prinţul Charles se va întâlni, tot joi, la Palatul Victoria, cu premierul Sorin Grindeanu, după care va fi primit de principesa Margareta şi principele Radu la Palatul Elisabeta.

În cursul zilei de joi, Prinţul de Wales va merge şi la Patriarhia Română.

Aceasta este a doua zi a vizitei oficiale întreprinse de prinţul Charles în România. Miercuri, Prinţul de Wales al Marii Britanii a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi a semnat în cartea de onoare. Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, pe Prinţul Charles, la Palatul Cotroceni, cu Steaua României.

Vizita în România este prima din turneul european pe care moştenitorul Coroanei Britanice l-a început miercuri şi îl va încheia pe 6 aprilie. Prinţul Charles se va afla în România până vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.