Prinţul Charles a dansat, joi, hora mare din Căluş, în faţa bisericii din Dragomireşti de la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti, unde se află în vizită de la ora 10.20.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Prinţul Charles a primit, în timpul vizitei la Muzeul Satului, mai multe cadouri de la artizani şi o vâslă de la Ivan Patzaichin

Prima oprire a Prinţului de Wales a fost la casa tătărască de pe Aleea Minorităţilor din Satul Nou amenajat în muzeu. Însoţit de directorul muzeului, Paula Popuiu, el s-a oprit la biserica din Dragomireşti, unde Gelu Voicu şi Taraful din Teleorman şi dansatorii ansamblului Bornaşul din Alexandria au interpretat şi dansat Căluşul. Profitând de moment, prinţul Charles s-a prins în hora mare a dansului tradiţional. 

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

El s-a arătat foarte interesat de demonstraţia de încondeiere a ouălor făcută de către meşteri artizani din Bucovina, a urmărit cum sunt pictate icoane pe lemn şi piatră,  iar la casa Chiojda din Buzău a urcat în pridvor, a admirat ţesăturile şi scoarţele expuse, fiind întâmpinat de reprezentanţi ai fundaţiei care îi poartă numele.

La ora transmiterii acestei ştiri, vizita prinţului Charles este în desfăşurare. El a mers la biserica Timişeni şi s-a oprit pe pajiştea Jurilovca din incinta muzeului.

Aceasta este a doua zi a vizitei oficiale întreprinse de prinţul Charles în România. Miercuri, Prinţul de Wales al Marii Britanii a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi a semnat în cartea de onoare. Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, pe Prinţul Charles, la Palatul Cotroceni, cu Steaua României.

Vizita în România este prima din turneul european pe care moştenitorul Coroanei Britanice l-a început miercuri şi îl va încheia pe 6 aprilie. Prinţul Charles se va afla în România până vineri.

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.