Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu va primi sâmbătă, la Timişoara, premiul Timişoara Pentru Valori Europene, anunţă Primăria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedinta Republicii Moldova este prima laureată a celei mai înalte distincţii instituite anul acesta de Municipiul Timişoara. Cu această ocazie, Domnia Sa va fi prezentă la Timişoara pentru ceremonia din 13 ianuarie şi va rosti un discurs despre Europa şi valorile care ne definesc”, anunţă Primăria Timişoara.

Premiul Timişoara Pentru Valori Europene onorează personalităţi recunoscute pe plan internaţional care, cu determinare, curaj şi creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul şi în afara Uniunii Europene. 

Ceremonia oficială de decernare a premiului Timişoara Pentru Valori Europene va avea loc, sâmbătă, de la ora 11:00, la Cinema Timiş.

”După încheierea ceremoniei, vor fi susţinute scurte declaraţii de presă”, menţionează Primăria.

Juriul care a desemnat-o pe Maia Sandu ca primă laureată a premiului este  format din personalităţi marcante din ţară şi din diaspora care promovează valorile europene: Mircea Cărtărescu (Bucureşti), scriitor; Iulia Motoc (Haga), judecător al Curţii Penale Internaţionale; Cristian Măcelaru (Köln), director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (Munchen), regizoare şi scenaristă; Adriana Babeţi (Timişoara), scriitoare şi critic literar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.