Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a vorbit, miercuri seară, la întâlnirea cu studenţii şi tinerii din Aula Magna a Universităţii din Bucureşti, despre identitate şi importanţa Europei, despre moştenirea comună şi eforturile pe care trebuie să le facă fiecare stat pentru o Uniune mai bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Europa este, înainte de toate, identitatea noastră”, şi-a început Tajani alocuţiunea. „Suntem europeni pentru că noi credem în cele mai importante valori: libertate, în primul rând, drepturile omului, libertate religioasă”.

El a subliniat că Europa este singurul continent unde nu există pedeapsa cu moartea, dar şi că „avem nevoie de o bună educaţie şi trebuie să concurăm la nivel global”.

„Să fii european nu înseamnă să fii împotriva românilor. Suntem fraţi. Trebuie să schimbăm Europa, e adevărat, dar asta nu înseamnă să o distrugem. Este nevoie de mai multă politică şi mai puţină legislaţie pentru lucruri mărunte”.

Preşedintele PE a vorbit şi despre rasism, despre similarităţile dintre Italia şi România, şi a punctat: „Nu sunt rasist pentru că sunt sigur pe identitatea mea, pe ceea ce sunt. Asta este important. Sunt mândru că sunt italian, dar şi european, pentru că Europa este acasă”.

Tajani a continuat: „O ţară latină homo faber este identitatea noastră. Toţi sunt foarte importanţi în lume - bărbaţi, femei, studenţi, vârstnici. Lumea merge înainte pentru că femeile şi bărbaţii muncesc şi trăiesc împreună”.

„Trăim în pace şi asta este important”, a mai spus Tajani.

„Europa este, în primul rând, un vis. Oamenii fără visuri sunt cei care mor. Este un vis pentru că nu este vorba doar despre bani, este istoria, viaţa, cultura noastră. Avem aceeaşi moştenire – să punem bărbaţii şi femeile în mijlocul vieţii noastre”, a încheiat preşedintele PE.

Discuţia la care mai participă Udo Bullman (S&D), Hans Olaf Henkel (ECR), Bas Eickhont (Greens), Aymeric Chauprade (EFDD) şi Guy Verhofstadt (ALDE) are trei teme principale: UE inovatoare şi sustenabilă, alegerile europarlamentare din mai 2019 şi viitorul UE.

Parlamentul European este format din 751 de membri, cei mai mulţi fiind din Germania. România are 32 de locuri în PE, iar din 2019, odată cu ieşirea Marii Britanii din UE şi cu noile alegeri europarlamentare, ţara noastră va mai primi un loc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.