Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi o întrevedere bilaterală cu Regele Regatului Haşemit al Iordaniei, Abdullah al II-lea, în marja celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar şeful statului român a reiterat invitaţia adresată regelui Iordaniei de a face o vizită în ţara noastră anul viitor, acesta reconfirmând că va veni în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat rolul deosebit pe care Iordania îl are în regiune, apreciind politica externă echilibrată a Iordaniei şi eforturile acesteia de a promova stabilitatea regională într-un mediu turbulent şi complex.

"Preşedintele României şi Regele Iordaniei au apreciat caracterul excelent al relaţiilor bilaterale la nivel politic, întrevederea fiind un bun prilej pentru a discuta despre modalităţile concrete de aprofundare a relaţiilor bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică, dorinţă manifestată de ambii înalţi oficiali. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a evocat potenţialul crescut de colaborare în acest domeniu. În acest sens, s-a discutat organizarea celei de-a doua ediţii a Forumului Economic româno-iordanian în 2019, la Bucureşti. De asemenea, cei doi şefi de stat au apreciat cooperarea deosebită existentă deja în domeniul medical şi al educaţiei, precum şi potenţialul de dezvoltare al acesteia. Regele Iordaniei a exprimat aprecierea sa faţă de comunitatea de români din regat, precum şi contribuţia acesteia la dezvoltarea societăţii iordaniene", a transmis luni seară Administraţia Prezidenţială.

Cei doi şefi de stat au abordat şi temele actuale de pe agenda ONU şi internaţională şi au evidenţiat necesitatea întăririi cooperării atât în plan regional, cât şi global, printr-un răspuns coordonat şi cuprinzător, în vederea gestionării mai eficiente a provocărilor regionale de securitate.

Totodată, cei doi înalţi oficiali au discutat despre oportunităţile pe care le prezintă exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, preşedintele Klaus Iohannis subliniind disponibilitatea ţării noastre de a acţiona în această calitate pentru consolidarea relaţiei dintre UE şi Iordania.

Cu ocazia întrevederii, Klaus Iohannis a reiterat invitaţia adresată Regelui Iordaniei de a face o vizită în ţara noastră anul viitor, invitaţie a cărei acceptare a fost reconfirmată de către acesta, adaigă sursa citată

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.