Presedintele Republicii Federale Germania a fost primit, luni, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis pe platoul de ceremonii al palatului, şeful statului român fiind însoţit de Carmen Iohannis, iar preşedintele Germaniei de către Daniela Schadt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia oficială de primire a avut şi o noutate, garda de onoare şi fanfarei ce a intonat imnurile celor două ţări fiind plasate în locul unde, până acum, stăteau delegaţiile oficiale.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a venit înainte de sosirea preşedintelui Germaniei în locul unde se afla mass-media pentru a-i întreba pe jurnalişti dacă sunt mulţumiţi cu schimbarea din cadrul ceremoniei oficiale. "Sper că sunteţi multumiţi de noul aranjament. Vă doresc o zi frumoasă" a spus şeful statului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Din delegaţia română care l-a întâmpinat pe preşedintele german s-au aflat consilierii prezidenţiali şi de stat Cosmin Marinescu, Ion Oprişor, Ludovic Orban, precum şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu şi ministrul de Externe, Lazăr Comănescu.

Cei doi şefi de stat vor avea convorbiri  tête-à-tête şi convorbiri oficiale, iar la ora 13.50, în Sala Unirii, va avea loc o declaraţie de presă comună. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor vor fi identificate modalităţile cele mai eficiente de dezvoltare şi intensificare a relaţiilor bilaterale, consolidate de dinamica dialogului politic, schimburile economice solide, dar şi de rolul important al minorităţii germane din România care, alături de comunitatea de români din Germania, este una dintre cele mai bine integrate pe piaţa muncii germane.

Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia interesul părţii române faţă de intensificarea relaţiilor de tip strategic cu Germania, inclusiv cu landurile federale germane, precizează Administraţia Prezidenţială.

În ceea ce priveşte componenta economică a relaţiei bilaterale, România îşi doreşte consolidarea în continuare a acesteia, plecând de la faptul că Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează o cincime din volumul comerţului exterior al ţării noastre şi al treilea investitor în economia românească. Cei doi preşedinţi vor participa, de altfel, în data de 22 iunie, la o întâlnire cu oameni de afaceri germani şi români pentru a discuta asupra modalităţilor de dezvoltare a relaţiilor bilaterale economice.

În discuţiile pe care le va avea cu omologul german, preşedintele Iohannis va prezenta poziţia României asupra modalităţilor de gestionare a provocărilor complexe, interne şi externe, cu care se confruntă Uniunea Europeană la ora actuală, inclusiv în vecinătatea apropiată. Consultările vor cuprinde şi un schimb de opinii asupra apropiatului summit NATO, în cadrul căruia Klaus Iohannis va evidenţia necesitatea consolidării echilibrate a întregului flanc estic al Alianţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.