Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi, că preşedintele tocmai a ajuns la Gara din Kiev. Liderii Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi şi Klaus Iohannis vor avea convorbiri, urmate de o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a postat mai multe fotografii pe Twitter cu momentul în care a ajuns la Kiev.

”Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Preşedintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz şi Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic şi solidaritatea deplină faţă de Preşedintele Zelenski şi de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată şi neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris preşedintele în mesaj. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să-i primească pe liderii europeni în cursul dimineţii, la Palatul Maryinsky, sediul Preşedinţiei, pentru discuţii considerate cruciale înainte de summitul european din 23 şi 24 iunie.

În jurul prânzului este programată o conferinţă de presă, urmată de un „prânz privat”.

Preşedintele francez ar urma să facă o plimbare pe străzile din Kiev, apoi să se întâlnească cu jandarmii francezi care participă la investigaţiile ucrainene privind crimele de război.

Plecarea delegaţiei este programată pentru seară, pe o rută similară, preşedintele francez fiind aşteptat Paris vineri, în a doua parte a zilei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.