Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, spune că a aflat „cu îngrijorare” situaţia Laurei Codruţa Kovesi, aflată sub control judiciar şi cere autorităţilor romăne să respecte „principiul cooperării sincere între state membre şi instituţii” şi să nu pună acesteia „obstacole” în ceea ce priveşte participarea la procedura de selecţie a procurorului-şef european..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Antonio Tajani a afirmat că a aflat „cu îngrijorare” faptul că  că Laura Codruţa Kovesi, candidatul susţinut de Parlamentul European la postul de procuror-şef, a fost pusă de autorităţile române sub control judiciar.
“Cer autorităţilor române să respecte principiul cooperării sincere între state membre şi instituţii şi să nu pună obstacole la participarea candidatei la toate fazele procedurii de selecţie pentru postul de procuror - şef european” a spus preşedintele legislativului Uniunii Europene.
Acesta a precizat că, în urma unei decizii adoptate la nivel european, va adresa o scrisoare autorităţilor române cu privire la situaţia lui Kovesi.
La sfârşitul săptămânii trecute, el a afirmat pe Twitter că este îngrijorat de situaţia Laurei Codruţa Kovesi, care a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, şi a precizat că PE o susţine în continuare pentru postul de procuror-şef european.
„Sunt îngrijorat de ştirile conform cărora Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar”, a scris Tajani pe Twitter.

„Parlamentul European îşi susţine în continuare candidatul pentru postul de Procuror European. Voi aduce în discuţie această problemă la întâlnirea liderilor grupurilor parlamentare de miercurea viitoare”, a adăugat Tajani.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesia fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă. Ea nu are voie să părăseacă ţara fără aprobare, să discute cu presa despre dosar şi nici să lucreze la Parchetul General.

ICCJ urmează să se pronunţe miercuri asupra contestaţiei depuse de Kovesi faţă de măsura controlului judiciar.

viewscnt

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.