Preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen confirmă respingerea lui Dan Nica, spunând că nominalizările pentru Ungaria, România şi Franţa sunt încă deschise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne aflăm într-un proces democratic şi transparent. Am propus 26 candidaţi, dintre care 23 au fost acceptaţi. Trei candidaţi nu au obţinut sprijin majoritar din motive diverse. Prin urmare, nominalizările pentru Ungaria, România şi Franţa sunt încă deschise”, afirmă Ursula von der Leyen într-o declaraţie.

Ea spune că s-a întâlnit cu preşedinţii Grupurilor PPE, S&D şi Renew Europe din Parlamentul European pentru a discuta situaţia creată.

De asemenea, ea spune că s-a întâlnit şi cu preşedintele Parlamentului European.

Cea de a doua propunere a României pentru postul de comisar european pentru transporturi, Dan Nica, a fost respinsă. 

În aceeaşi situaţie se află candidaţii Ungariei şi Franţei.

Candidatura fostului ministru francez Sylvie Goulard, desemnat de Emmanuel Macron să facă parte din echipa Ursulei von der Leyen, a fost respinsă joi de eurodeputaţi, cu 82 la 29 de voturi şi o abţinere.

România are şi o propunere de rezervă în persoana Gabrielei Ciot, secretar de stat în MAE, însă, după căderea Guvernului Dăncilă, nominaizarea comisarului european va reveni noului Guvern.

În urmă cu o zi, premierul Viorica Dăncilă susţinea că propunerea lui Dan Nica pentru postul de comisar european nu a fost respinsă. "Cei din Parlamentul European din opoziţie am văzut că spun orice, unii dintre ei, pentru a strica imaginea României. Am văzut ce spune Siegfried Mureşan, am văzut ce spun ceilalţi... (...) Respect decizia Comisiei Europene. Purtătorul de cuvânt nu a spus acest lucru", afirma Dăncilă.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.