Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, luni, pe Marco Giungi, ambasadorul Italiei la Bucureşti, fiind salutat nivelul excelent al relaţiilor dintre cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei doi oficiali au salutat relaţia bilaterală excelentă, fundamentată pe două decenii de Parteneriat Strategic, respectiv un deceniu de Parteneriat Strategic Consolidat. Prim-ministrul României a apreciat dinamica deosebită a dialogului bilateral sectorial, în perspectiva reluării dialogului politic la nivel guvernamental”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, în cursul discuţiilor a fost exprimată satisfacţia pentru nivelul foarte bun al relaţiilor economice, în 2017 valoarea schimburilor comerciale româno-italiene ajungând la un nivel record de aproape 14 miliarde de euro, cea mai mare înregistrată în ultimii zece ani. Viorica Dăncilă a reafirmat interesul pentru atragerea investiţiilor italiene în România pentru a participa la planul de modernizare a infrastructurii din ţara noastră, dar şi pentru a se implica în domeniul energetic, cel al  înaltelor tehnologii sau IT&C.

Referindu-se la comunitatea românească din Italia, cea mai mare comunitate de străini din Peninsulă, premierul a salutat strânsa cooperare dintre autorităţile celor două ţări în domeniile afaceri interne şi de muncă, în scopul de a asigura românilor din Italia condiţii optime de trai.

”A fost evocată cooperarea în plan european, România şi Italia având viziuni apropiate în dosare cheie ca viitorul Uniunii, Cadrul Financiar Multianual post 2020, politica de coeziune, piaţă internă, politica industrială, cooperarea în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, Politica Europeană de Vecinătate, extinderea UE, PESCO. Obiectivele preşedinţiei României a Consiliului UE s-au aflat, de asemenea, printre temele abordate în cursul întrevederii. Pe agenda discuţiilor a figurat, de asemenea, şi cooperarea strategică şi în domeniul securităţii între România şi Italia”, se mai arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.