Premierul Viorica Dăncilă a vizitat vineri Centrul Cooperativ de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică de la Tallinn

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În marja vizitei oficiale la Tallinn, premierul României, Viorica Dăncilă, a vizitat Centrul Cooperativ de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică (NATO-CCDCOE), la care România va deveni, în curând, naţiune-sponsor şi la care va participa cu doi experţi. Delegaţia română a asistat la o prezentare detaliată a activităţilor Centrului", anunţă Guvernul.

În discuţiile organizate cu acest prilej, prim-ministrul Viorica Dăncilă a salutat cooperarea foarte bună între Centrul Cooperativ de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică şi instituţiile statului român, adăugând că această experienţă pozitivă a contribuit la decizia luată de România de a deveni naţiune sponsor.

Centrul Cooperativ de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică oferă atât ţărilor membre, cât şi NATO, expertiză în apărarea cibernetică în domeniile tehnologiei, strategiei, operaţiunilor şi dreptului. CCDCOE a publicat “Manualul Tallinn” (aflat la a doua ediţie), cea mai cuprinzătoare analiză a modului în care dreptul internaţional existent se aplică în spaţiul virtual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.