Premierul Viorica Dăncilă a avut joi, la Bruxelles, o întrevedere cu comisarul european pentru vecinătate şi negocieri privind extinderea, Johannes Hahn, prilej cu care au fost abordate subiecte de actualitate ale agendei europene externe, la finalul mandatului României de Preşedinţie a Consiliului UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul discuţiei a fost abordat subiectul politicii de extindere, prioritar pentru dimensiunea externă a agendei Preşedinţiei României la Consiliul UE, precum şi evoluţiile de interes din perspectiva politicii de vecinătate a Uniunii Europene. 
Au fost salutate eforturile României de impulsionare a progreselor cu privire la acest dosar pe durata celor şase luni de mandat şi rezultatele obţinute, inclusiv prin Concluziile adoptate cu prilejul reuniunii Consiliului Afaceri Generale de la 18 iunie 2019, prin care s-a asigurat continuitatea procesului şi au fost menţinute oportunităţile strategice pentru candidaţii din procesul de aderare, se arată într-un comunicat al Guvernului remis News.ro.

Conform sursei citate, Viorica Dăncilă a exprimat aprecierea faţă de sprijinul Comisiei Europene, partener important în acest proces, care a permis degajarea celui mai favorabil scenariu la momentul actual pentru partenerii din regiune în cadrul politicii de extindere.

De asemenea, cu această ocazie, prim-ministrul României a discutat cu oficialul european despre evoluţiile din Republica Moldova. Şeful Executivului român a exprimat sprijinul pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi a arătat că Guvernul României îşi propune să aprofundeze cooperarea bilaterală în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral şi al relaţiei speciale cu Republica Moldova.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat speranţa că şi instituţiile europene vor contribui la identificarea celor mai bune modalităţi de susţinere a parcursului european al Republicii Moldova.

Premierul face joi o vizită de lucru la Bruxelles, în contextul finalului de mandat al Preşedinţiei României la Consiliul UE.
 
Viorica Dăncilă va avea întrevederi şi cu Iratxe Garcia Perez, preşedintele Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, respectiv cu Serghei Stanisev, preşedintele PES.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.