Premierul Mihai Tudose a discutat, miercuri, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, despre proiectele politice comune, dar mai ales despre cele economice, în condiţiile în care Germania este al doilea cel mai mare investitor din ţara noastră. Ambasadorul Cord Meier-Klodt a subliniat importanţa menţinerii predictibilităţii şi a transparenţei, a unui climat investiţional favorabil şi a direcţiei de reformă a ţării spre o Europă a valorilor comune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi interlocutori au agreat că agenda bilaterală conţine elemente de substanţă şi suficient de puternice, astfel încât România şi Germania vor continua să implementeze proiectele politice comune şi, în special, cele economice. Germaniei este al doilea mare investitor în România, iar o firmă germană este cel mai mare angajator din România, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul a subliniat că cele două ţări vor dezvolta, în continuare, proiectele în cadrul parteneriatului economic deja existent şi vor depune eforturi susţinute pentru eliminarea eventualelor obstacole.

Conform sursei citate, şeful Executivului român şi ambasadorul Germaniei la Bucureşti au definit ca proiect strategic prima colaborare economico-militară de anvergură dintre România şi compania germană Rheinmetall, un proiect complex, cu perspective pentru ambele state.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a exprimat sprijinul deplin din partea Germaniei în vederea consolidării traiectoriei de creştere economică a României şi a sporirii rolului acesteia în Europa, cu precădere în contextul în care România se pregăteşte pentru preluarea primei sale preşedinţii a Consiliului UE, în anul 2019.

”Totodată, ambasadorul Cord Meier-Klodt a subliniat importanţa menţinerii predictibilităţii şi a transparenţei, a unui climat investiţional favorabil şi a direcţiei de reformă a ţării spre o Europă a valorilor comune”, se arată în comunicat.

Un alt proiect apreciat drept important în cadrul cooperării dintre România şi Germania este relansarea învăţământului dual, ca soluţie concretă pentru suplinirea lipsei forţei calificate de muncă, resimţită deja de angajatorii germani, dar şi de ceilalţi angajatori în general.

Ca o concluzie a întrevederii pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei, premierul Mihai Tudose a subliniat relevanţa unor consultări periodice cu ambasadorii principalilor parteneri economici ai României. Germania este principalul partener comercial al României, volumul schimburilor economice româno-germane a fost de 26,16 mld. euro în 2016, reprezentând 21% din volumul comerţului exterior al României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.