Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, joi, în contextul participării la reuniunea PES de la Bruxelles, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice, unul dintre semnatarii scrisorii trimise ministrului de Finanţe în care avertizeaza asupra deficitului bugetar. Prim-ministrul a avut, de asemenea, o serie de discuţii cu lideri europeni în care a subliniat necesitatea relansării proiectului european pe baza ideii de unitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Executivului, în cadrul discuţiilor, Grindeanu a susţinut necesitatea relansării proiectului european pe baza ideii de unitate în jurul valorilor şi principiilor fundamentale ale Uniunii Europene. 

“România este determinată să se implice activ în susţinerea unei Uniuni consolidate, bazate pe coeziune, solidaritate şi în spiritul valorilor fundamentale. Este nevoie de o abordare inclusivă, în format de dialog deschis participării tuturor statelor”, a afirmat premierul.

De asemenea, Grindeanu a subliniat că pentru România sunt importante politicile privind fondurile de coeziune şi politicile agricole comune.

Premierul a avut discuţii cu Frederica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, cu Serghei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice, cu Gianni Pittella, preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, precum şi alţi lideri europeni, între care Alexis Tsipras, prim-ministru al Republicii Elene, şi  Antonio Costa, premierul Portugaliei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.