Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi cu Şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar, cu care a discutat despre cooperarea bilaterală între cele două state, despre situaţia economică a României şi despre evoluţiile de securitate la nivel regional şi internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe parcursul întrevederii, premierul Dăncilă şi Şeicul Tamim bin Hamad Al Thani au discutat despre modul în care poate fi aprofundată cooperarea bilaterală în plan economic şi sectorial, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Astfel, Şeicul a evidenţiat deschiderea pe care statul Qatar o are faţă de intensificarea cooperării cu România, inclusiv prin creşterea nivelului schimburilor economice şi comerciale, invitând România să propună domenii concrete de interacţiune care să fie discutate în cadrul întrevederilor ce se vor desfăşura la Doha atât în cadru guvernamental, cât şi în dialogul business-to-business.

Foto: Guvern
Foto: Guvern

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a refirmat angajamentul său şi al Guvernului pentru consilidarea relaţiilor cu lumea arabă şi a apreciat că relaţia cu statul Qatar se află într-o etapă importantă a evoluţiei sale.

„Înaltul demnitar a arătat că România are o situaţie economică stabilă şi predictibilă, exprimând interesul de a coopera cu partea qatareză în domenii prioritare precum infrastructura, sănătatea, agricultura şi turismul”, se arată în comunicatul de presă al Executivului.

Foto: Guvern
Foto: Guvern

De asemenea, premierul român a subliniat şi susţinerea ţării noastre pentru reluarea dialogului dintre statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului, şi a spus că România, care va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, va continua să acorde o importanţă specială dezvoltării relaţiilor cu această regiune.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.