Premierul Viorica Dăncilă l-a felicitat pe omologul spaniol Pedro Sanchez pentru victoria în alegerile legislative şi şi-a exprimat speranţa că diaspora română din Spania va continua să reprezinte un liant puternic al relaţiilor bilaterale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a felicitat pe omologul său spaniol, Pedro Sanchez, pentru succesul obţinut de Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), în urma alegerilor parlamentare anticipate care au avut loc pe 28 aprilie 2019. În context, premierul Viorica Dăncilă a reiterat disponibilitatea părţii române de a continua şi diversifica dialogul bilateral excelent, de a consolida şi aprofunda parteneriatul strategic în domenii prioritare pentru ambele ţări: infrastructură, energie, agricultură, afaceri interne,  politici europene", anunţă Guvernul.

De asemenea, Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că diaspora română din Spania va continua să reprezinte un liant puternic al relaţiilor bilaterale româno-spaniole.

Premierul român a subliniat necesitatea continuării efortului celor două guverne în vederea avansării proiectului european pe baza valorilor europene comune.

Socialiştii s-au clasat pe primul loc în urma alegerilor legislative anticipate de duminică din Spania, însă nu au majoritatea, anunţă BBC.

Partidul premierului Pedro Sánchez a obţinut 28,7% din voturi şi va avea nevoie de sprijinul celor de la Podemos şi al partidelor regionale sau de centru - dreapta pentru a forma guvernul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.