Premierul Viorica Dăncilă îl primeşte luni, de la ora 10:00, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti Hans Klemm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hans Klemm a criticat în repetate rânduri modificarea legilor justiţiei şi instabilitatea legislaţiei fiscale.

În decembrie, diplomatul făcea referire la eforturile pe care companiile le fac pentru a înţelege schimbările fiscale din România, respectiv cum vor afecta acestea salariile plătite angajaţilor, el precizând că aceleaşi eforturi sunt făcute şi de către Ambasada SUA, care este "foarte dezorientată" cu privire la modul în care va trebui schimbat pachetul salarial şi de beneficii de la 1 ianuarie şi la costul acestor schimbări.

De asemenea, companiile sunt îngrijorate că Guvernul ar putea face şi alte schimbări în 2018 şi se întreabă ce trebuie să facă să se pregătească pentru potenţiale noi surprize, mai spunea atunci ambasadorul SUA.

Tot atunci, el a avertizat că slăbirea legislaţiei care permite un sistem judiciar independent şi o luptă puternică împotriva corupţiei subminează şi rezistenţa naţională şi poate expune România la ameninţări venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei, întrucât "corupţia este o scenă pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundaţia unui stat rezistent".

Hans Klemm a avut mai multe întâlniri şi cu foştii premieri social-democraţi Sorn Grindeanu şi Mihai Tudose în timpul mandatelor acestora la Palatul Victoria.

Klemm s-a întâlnit joi cu primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.