Prim-ministrul, Justin Trudeau, a anunţat că va călători în Europa în perioada 6-11 martie 2022, pentru a consolida şi mai mult solidaritatea Canadei cu partenerii şi aliaţii noştri europeni în faţa invaziei nejustificate a Ucrainei de către Rusia. Premierul canadian va merge, în cadrul acestui turneu, la Londra, Riga, Berlin şi Varşovia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat oficial, în timpul vizitei, prim-ministrul Canadei se va angaja cu aliaţii pentru a construi pe răspunsul nostru coordonat la agresiunea militară neprovocată şi nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.
 
El va exprima, de asemenea, sprijinul Canadei pentru a aborda provocările umanitare semnificative care apar în Ucraina şi pe măsură ce refugiaţii fug din Ucraina. Prim-ministrul va promova, de asemenea, priorităţi-cheie comune cu partenerii şi aliaţii internaţionali, inclusiv comerţul, creşterea economică, acţiunile climatice şi drepturile omului.
 
Prim-ministrul va călători la Londra, Regatul Unit, pe 6 martie 2022, unde se va întâlni cu prim-ministrul Boris Johnson şi i se va alătura prim-ministrul Olandei Mark Rutte, pentru a coordona răspunsuri suplimentare la încălcarea flagrantă a dreptului internaţional de către Rusia. şi Carta Naţiunilor Unite. În timpul vizitei sale în Regatul Unit, prim-ministrul va avea şi o audienţă cu Majestatea Sa Regina.
 
Trudeau va călători apoi la Riga, Letonia, pe 8 martie 2022, pentru a se întâlni cu prim-ministrul Krišjānis Kariņš. Prim-miniştrii Trudeau şi Kariņš li se vor alătura la o întâlnire prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, şi prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, pentru a lucra împreună la sprijinul suplimentar pentru Ucraina şi alte priorităţi comune. Prim-ministrul se va întâlni şi cu preşedintele Letoniei, Egils Levits.
 
În Letonia, prim-ministrul se va întâlni, de asemenea, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a discuta răspunsul Alianţei la atacurile în curs ale Rusiei asupra Ucrainei, sprijinul neclintit al Canadei pentru flancul estic al NATO şi importanţa coordonării şi colaborării continue între aliaţi şi parteneri în cadrul acestora. sprijinirea suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Ucrainei. Prim-ministrul se va întâlni, de asemenea, cu membrii Forţelor Armate Canadiene din Letonia, ca parte a Operaţiunii REASSURANCE. 
 
Prim-ministrul va călători apoi la Berlin, Germania, pe 9 martie 2022, unde se va întâlni cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Împreună, liderii vor discuta despre pacea şi securitatea în Europa, inclusiv prin dedicarea lor comună faţă de democraţie şi multilateralism. Premierul se va întâlni şi cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier.
 
Premierul Canadei va călători în cele din urmă la Varşovia, Polonia, pe 10 martie 2022, unde se va întâlni cu preşedintele Andrzej Duda, pentru a discuta în continuare problemele de securitate din Europa de Est şi pentru a transmite sprijinul Canadei Poloniei, în timp ce aceasta se confruntă cu sute de mii de ucraineni care fug de invazia rusă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.