Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tărieanu, l-a primit, joi, pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, ocazie cu care acesta a mulţumit Parlamentului de la Bucureşti pentru că a fost primul for legislativ din Uniunea Europeană care a ratificat Acordul de asociere UE-Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Ucrainei a mulţumit preşedintelui Senatului şi parlamentarilor români pentru faptul că au fost primii care au ratificat Acordul de Asociere UE - Ucraina şi a subliniat faptul că bunele intenţii şi sprijinul real al României este apreciat de partea ucraineană. De asemenea, domnul Petro Poroşenko a prezentat situaţia internă din Ucraina: ocuparea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, situaţia din Doneţk şi Lugansk menţionând necesitatea aplicării neîntârziate a pachetului de măsuri de la Minsk+”, se arată într-un comunicat de presă al Senatului.
 

Poroşenko a prezentat situaţia economică a Ucrainei şi necesitatea implementării reformelor asumate de guvernul de la Kiev.

 
”Au fost discutate şi aspecte ale cooperării la nivel parlamentar, fiind menţionată înfiinţarea Grupului parlamentar de prietenie cu România în cadrul Radei Supreme a Ucrainei, care va urmări consolidarea cooperării legislative între Parlamentele celor două state”, se arată în respectul comunicat.
 
Călin Popescu-Tăriceanu l-a asigurat pe Poroşenko de sprijinul României pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană şi pentru integritatea teritorială a acestui stat. 

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, au semnat joi, la Palatul Cotroceni, protocolul relansării Comisiei Mixte Prezidenţiale între cele două ţări, subiectele aflate pe agendă fiind canalul Bâstroe, un pod peste Tisa, dar şi patrularea comună a frontierei.

"Am semnat astăzi un Protocol de relansare a Comisiei Mixte Prezidenţiale, urmare a celor agreate în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Kiev în cursul anului trecut. În acest context, vom putea să facem paşi înainte pentru soluţionarea unor dosare care se află de mult timp pe agenda bilaterală. Unul dintre acestea este canalul Bâstroe", a spus preşedintele Iohannis.

Tot joi, Dacian Cioloş s-a întâlnit, la un dejun de lucru cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, premierul român apreciind că instalarea unui nou guvern la Kiev reprezintă o şansă pentru stabilizarea internă a ţării vecine şi accelerarea reformelor, iar Poroşenko a mulţumit pentru sprijinul constant pe care România l-a oferit Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.