Fostul premier Victor Ponta afirmă că decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană reprezintă cel mai greu moment din istoria UE şi că acum este nevoie de lideri puternici şi cu viziune. Ponta revine însă la politica internă, apreciind că actualii lideri de la Bucureşti sunt "cei mai inepţi şi incapabili din ultimii 25 de ani".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este cel mai greu moment din istoria UE. Acum e nevoie mai mult ca oricand de câţiva lideri politici puternici şi cu viziune care să repare ce s-a stricat ( nu doar prin votul de ieri ci în mulţi ani). Ce păcat că România exact acum are la conducere cei mai inepţi şi incapabili lideri din ultimii 25 de ani!", scrie Ponta.

El se declară convins că britanicii nu sunt antieuropeni şi că au votat aşa cum voteaza şi francezii pentru Marine LePen sau americanii pentru Trump, "de fapt impotriva establishment-ului, a unui sistem arogant si atotputernic care îi ignoră şi sfidează prea des"

"Dacă înţelegem asta, putem îndrepta răul, dacă nu, va fi din ce în ce mai rău!", avertizează fostul premier.

Într-un post scriptum, el face o paralelă cu referendumul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, din 2012, remarcând că "la ei se respectă rezultatul unui referendum, nu ca la noi în 2012, cand liderii UE au ignorat voinţa populară".

"Totul se plăteşte, însă!", mai spune Victor Ponta.

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi, a anunţat oficial, la Manchester, preşedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson. 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.