Secretarul de stat american Michael Pompeo felicită poporul român de Ziua Marii Uniri, în numele poporului american, şi subliniază că România este un partener strategic apreciat şi un aliat statornic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompeo afirmă, în mesajul său, că, odată cu sărbătorirea a 140 de ani de relaţii diplomatice,  Statele Unite şi România şi-au reiterat şi aprofundat parteneriatul strâns, durabil, prin semnarea unei foi de parcurs pentru cooperare în domeniul apărării pe o perioadă de zece ani, prin crearea de reţele 5G „curate”, prin colaborarea la construirea reactoarelor de la centrala nucleară de la Cernavodă, prin angajamentul de a îmbunătăţi securitatea energetică în Europa via Marea Neagră şi prin avansarea potenţialului de creştere generat prin Iniţiativa Celor Trei Mări.

”România este un partener strategic valoros şi un Aliat statornic. Împărtăşim dedicarea în lupta împotriva COVID-19 şi nu uităm niciodată sacrificiile pe care le-aţi făcut în operaţiunile NATO”, subliniază oficialul american.

”În această zi specială, vă dorim pace,prosperitate şi multă sănătate în anul care vine”, încheie Pompeo mesajul.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.