Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a ajuns, joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni, unde a fost primit de şeful statului, Klaus Iohannis, cei doi oficiali urmând să poarte convorbiri oficiale şi să susţină o declaraţie de presă comună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poroşenko a fost primit pe platoul oficial de către preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul un ei ceremonii oficiale care a inclus intonarea imnurilor de stat şi trecerea în revistă a gărzii de onoare. Cei doi şefi de stat au început o serie de convorbiri oficiale, urmate de întâlniri între cele două delegaţii.

În jurul orei 12.15, Petro Poroşenko şi Klaus Iohannis vor susţine o declaraţie comună de presă.

După întrevederea cu preşedintele Iohannis, Petro Poroşenko va merge la Palatul Victoria, pentru un prânz de lucru alături cu prim-ministrul Dacian Cioloş.

Ulterior, Poroşenko va avea întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit agenţiei Interfax, preşedintele Ucrainei are programată o întâlnire şi cu patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.

Există şi posibilitatea, neconfirmată oficial, ca Poroşenko să meargă într-o vizită în judeţul Maramureş, zonă în care trăieşte o comunitate de ucraineni. ”Nu se ştie dacă va veni sau nu în judeţ. Ştiam că există posibilitatea să meargă la liceul «Taras Şevcenko» din Sighetu Marmaţiei pe 21 sau 22 aprilie, dar nu am primit o informare oficială”, au declarat reprezentanţi ai Prefecturii Maramureş.

Dincolo de relaţiile la nivel diplomatic, vizita lui Poroşenko va aborda şi probleme ale cooperării economice dintre România şi Ucraina. În pregătirea vizitei lui Poroşenko, ambasadorul ucrainean la Bucureşti, Teofil Rendiuk, s-a întâlnit, în 30 martie, cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.

Cei doi au convenit ca CCIR să organizeze un forum de afaceri pe 22 aprilie, iar camerele de comerţ ale celor două state să semneze un acord de cooperare, în prezenţa lui Petro Poroşenko.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.