Parlamentul European a votat, miercuri, în favoarea unei reduceri cu 60% reducerea emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2030, susţinând astfel propunerea Comitetului pentru Mediu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După votul final, PE va începe negocierile cu Comisia şi Consiliul.

Bas Eickhout, reprezentant al grupului Greens/EFA şi vicepreşedinte al Comitetului pentru Mediu, a transmis într-un comunicat: „Acesta este un succes uriaş pentru climă. Prima Lege Europeană pentru Climat aduce obiectivele Acordului de la Paris mai aproape de realitate. Parlamentul European pune bazele protecţiei climei pentru următorii 30 de ani”. 

El a adăugat: „Preşedinţia germană a Consiliul trebuie să aducă rapid pe masa negocierilor poziţia Consiliului, astfel ca negocierile să poată fi încheiate cât de curând posibil. UE trebuie să profite de ocazie pentru a fi lider global la următoarea conferinţă COP a ONU de la Glasgow. Parlamentul European este pregătit”.

Tot miercuri, PE va vota asupra unor amendamente. Rezultatul votului asupra textului final este aşteptat joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.