O carte de condoleanţe va fi deschisă marţi la Ambasada Palestinei la Bucureşti, în memoria celor 64 de civili palestinieni ucişi de către forţele israeliene în timpul protestelor din 14 mai de la bariera de protecţie dintre Israel şi Fâşia Gaza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasada Statului Palestina la Bucureşti vă aduce la cunoştinţă că, urmare a tragicelor evenimente şi a masacrului atroce al armatei de ocupaţie israeliene asupra populaţiei civile palestiniene, în care au fost ucişi, la data de 14.05.2018, 64 de civili palestinieni şi au fost răniţi peste 2.500, zilele de 15, 16 şi 17 mai au fost declarate zile de doliu naţional. O carte de condoleanţe va fi deschisă la sediul ambasadei noastre", a anunţat Ambasada Palestinei într-un comunicat de presă transmis News.ro. 

Cartea de condoleanţe va fi deschisă în intervalul orar 11.00 - 14.00.

În timpul protestelor de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, 64 de palestinieni au fost ucişi de către soldaţii israelieni, violenţele având loc în ziua în care a fost inaugurată ambasada SUA la Ierusalim. Israelul a afirmat că trupele sale au folosit muniţie de război pentru a împiedica distrugerea gardului de la graniţa cu Fâşia Gaza.

Guvernul palestinian a acuzat Israelul de comiterea unui “masacru oribil”.

Zeci de mii de persoane au protestat la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, faţă de mutarea la Ierusalim a Ambasadei SUA din Israel.

România se numără printre cele patru state europene care au trimis reprezentanţi la ceremonia organizată în onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. De asemenea, România, Ungaria şi Cehia au blocat o iniţiativă a Uniunii Europene, lansată de Franţa şi alte state membre UE care criticau relocarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. 

În acest context, în 16 mai ambasadorul Palestinei în România a fost rechemat la Ramallah.

"Rechemarea domnului ambasador la Ramallah vine în contextul în care România se află printre ţările care au blocat declaraţia comună a Uniunii Europene referitoare la relocarea ambasadelor statelor membre UE de la Tel Aviv la Ierusalim şi, în acest context, reprezentantii Romaniei au participat la recepţia deschiderii ambasadei SUA în Ierusalimul ocupat, în timp ce forţele de ocupaţie au ucis 64 de civili palestinieni şi au rănit peste 2.500 în Fâşia Gaza. Guvernul Romaniei şi-a arătat intenţia de a-şi muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim şi disputa internă încă nesoluţionată, între Executiv şi Preşedinţie, nu este de natură să transmită o poziţie clară a statului român în ceea ce priveşte acest demers", menţiona Ambasada Palestinei într-un comunicat transmis News.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.