Liderul USR Nicuşor Dan a afirmat, duminică, după întâlnirea cu o delegaţie a tinerilor unionişti care au protestat în centrul Capitalei, că România trebuie să se implice în democratizarea şi în funcţionarea instituţiilor din Republica Moldova, adăugând că în momentul de faţă nu există încă voinţa majorităţii cetăţenilor din Republica Moldova pentru unire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan a arătat după discuţiile cu delegaţia unionistă că USR are ”o sensibilitate pentru românii care trăiesc în Republica Moldova”.

”Consider că avem o responsabilitate pentru ei. În momentul de faţă nu există încă voinţa majorităţii cetăţenilor din Republica Moldova pentru unire. Sigur că România are partea ei de responsabilitate, de multe ori banii pe care România i-a trimis către Republica Moldova cu cele mai bune intenţii au ajuns în buzunarele unor oameni pe care cetăţenii din Republica Moldova îi consideră nepotriviţi şi există această asociere între corupţie şi România, nefericită”, a spus Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, România trebuie să se implice în democratizarea şi în funcţionarea instituţiilor din Republica Moldova.

”România trebuie să constituie un model, atât ca societate, cât şi ca spaţiu economic pentru Republica Moldova. Din punct de vedere concret trebuie să încurajăm prin granturi societatea civilă care luptă pentru respectarea legii, pentru statul de drept în Republica Moldova şi trebuie să încurajăm accesul mediei din România pe piaţa din Republica Moldova şi să încurajăm printr-un fond guvernamental investiţii româneşti în Republica Moldova”, a menţionat Dan.

Liderul unioniştilor, George Simion a afirmat că a găsit deschidere în cadrul USR pentru subiectul românilor din Republica Moldova şi al viitorului comun al celor două state.

”Am abordat câteva teme de interes cum ar fi interconectarea energetică şi spaţiul mediatic comun şi am analizat programul electoral din acest moment al USR la care o să venim cu anumite idei şi anumite propuneri. Considerăm că regăsirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului, dacă va exista o majoritate în ambele părţi, va fi îmbrăţişată şi de USR”, a afirmat Simion, după întâlnirea de la sediul USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.