Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, prin ridicarea controalelor la frontierele interne, vor fi reduse semnificativ costurile transportatorilor şi efectele negative ale întârzierilor pentru pieţe şi lanţuri valorice, precizând că pentru piaţa unică europeană este nevoie de continuitatea Spaţiului Schengen în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Cincu, că prezenţa militarilor din Ţările de Jos în România reprezintă o dovadă că Alianţa este solidă şi unită. 
 
“Discuţiile de astăzi au reconfirmat că guvernele noastre au vederi comune în ceea ce priveşte aspecte esenţiale pentru securitatea în vecinătatea Uniunii Europene şi a NATO. În acest context, doresc să exprim recunoştinţa Guvernului pentru prezenţa în Grupul Aliat din România a militarilor din Ţările de Jos, alături de colegii francezi, belgieni şi români. Această contribuţie la postura de descurajare şi apărare a Alianţei Nord Atlantice în România reprezintă o dovadă clară pentru Rusia că Alianţa noastră este solidă, unită şi capabilă să îşi apere teritoriul şi valorile”, a precizat premierul României. 
 
El i-a transmis premierului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, că există o excelenţă cooperare în domeniul apărării între cele două ţări. 
 
“Domnule prim-ministru Rutte, nivelul excelent de cooperare în domeniul apărării ne conferă perspective bune şi pentru proiecte comune în industria de profil. În discuţiile noastre am evidenţiat şi potenţialul din alte sectoare, precum energie, industrie alimentară sau transport naval. (...) Am apreciat în discuţiile cu domnul premier Rutte nivelul susţinut al cooperării noastre economice bilaterale. Domnul preşedinte a subliniat deja că Olanda ocupă primul loc în rândul investitorilor şi doresc pe această cale să îi mulţumesc personal domnului prim-ministru, Guvernului Olandei şi investitorilor pentru încrederea pe care o au în mediul de afaceri din România şi, desigur, pentru modul în care au înţeles să folosească resursele şi oportunităţile pe care ţara noastră le oferă”, a declarat Nicolae Ciucă.
 
El a explicat că pentru piaţa unică europeană este nevoie de continuitatea Spaţiului Schengen în România. 
 
“Această vibrantă cooperare la nivelul sectorului de afaceri mă determină să punctez beneficiul direct pe care aderarea României la Schengen îl poate aduce pentru economia olandeză. Prin ridicarea controalelor la frontierele interne se vor reduce semnificativ costurile transportatorilor şi, în egală măsură, efectele negative ale întârzierilor pentru pieţe şi lanţuri valorice. Este o realitate că războiul Rusiei în Ucraina a deviat fluxuri semnificative de mărfuri către România. Eforturile noastre sunt concentrate pe frontiera externă pentru a asigura echilibrul optim între securitate şi eficienţa tranzitului de mărfuri, mai ales cereale. Pentru piaţa unică europeană, însă, avem nevoie de continuitatea Spaţiului Schengen în România”, a transmis Nicolae Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.