Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, afirmă că ţările de pe flancul estic al NATO, dar şi conducerea Alianţei, susţin întărirea capabilităţilor Alianţei în această zonă, el subliniind că este vorba despre "o abordare foarte cuprinzătoare a apărării şi descurajării" în regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe lângă conceptul strategic cel nou al NATO pe care liderii îl vor adopta la Madrid, întărirea posturii NATO pe flancul estic este unul dintre principalele obiective ale acestui summit şi miniştrii de Externe au discutat despre acest subiect. Evident, ţările din Flancul estic doresc o prezenţă cât mai robustă. Şi noi o dorim, secretarul general şi noi, conducerea NATO, încurajăm această fortificare semnificativă a Flancului estic de o manieră atât cantitativă, dar mai ales calitativă”, a afirmat Mircea Geoană, luni seară, la Digi 24.
 
El a subliniat că întărirea Flancului estic are în vedere prezenţa aeriană, terestră, maritimă, dar şi zona cibernetică. 
 
"Ne gândim la o abordare foarte cuprinzătoare a apărării şi descurajării pe Flancul estic”, a adăugat secretarul general adjunct NATO.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.