Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a apreciat, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Andrew Noble, aflat în vizită de rămas bun, nivelul cooperării româno-britanice, arătând că parteneriatul strategic între cele două ţări cuprinde atât dimensiunea politico-diplomatică, economică, sectorială, a relaţiilor interumane, cât şi a colaborării în domeniul securităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, l-a primit, vineri, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Andrew Noble, în vizită de rămas bun.

”Ministrul Luminiţa Odobescu a exprimat aprecierea faţă de nivelul foarte bun al cooperării româno-britanice. Parteneriatul Strategic bilateral dintre România şi Regatul Unit cuprinde atât dimensiunea politico-diplomatică, economică, sectorială, a relaţiilor interumane, cât şi a colaborării în domeniul securităţii. Oficialul român a evidenţiat, totodată, semnificaţia deosebită a vizitei în România a Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea, în luna iunie a acestui an”, arată MAE, într-un comunicat de presă.

La rândul său, ambasadorul Andrew Noble a evaluat relaţiile bilaterale ca fiind foarte dinamice şi a evidenţiat potenţialul de dezvoltare al acestora.

Cei doi oficiali au reiterat interesul comun pentru sprijinirea Ucrainei în faţa agresiunii ruse, precum şi pentru consolidarea posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic.

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe a adresat mulţumiri ambasadorului Andrew Noble pentru mandatul său în România şi felicitări pentru întreaga sa carieră diplomatică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.