Miniştrii deExterne ai României şi Ucrainei, Lazăr Comănescu şi Pavlo Klimkin, au avut o întrevedere, vineri, la Solotvino, în cadrul căreia au semnat Acordul inter-guvernamental privind exonerarea de la plata taxei de viză pentru eliberarea vizelor de lungă şedere, informează MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea dintre cei doi miniştri avut loc în marja vizitei făcute de Lazăr Comănescu în zona de frontieră româno-ucraineană, la Sighetu Marmaţiei şi Solotvino, în această din urmă localitate fiind inaugurat şi un consulat al României.

”Urmărim ca frontiera comună pe care o avem să nu fie o linie de demarcaţie, ci o zonă de cooperare şi apropiere. Acesta este Europa la care visăm, cu Ucraina înăuntrul ei", a declarat ministrul Lazăr Comănescu.

Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat detalierea acţiunilor de cooperare convenite în cadrul vizitei preşedintelui Petro Poroşenko, din 21 aprilie 2016.

”Accentul a fost pus în principal pe domeniile economic, infrastructură, conexiuni - rutiere, feroviare, aeriene, puncte de trecere a frontierei, contacte inter-umane şi educaţie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe român.

Cu acest prilej, Comănescu şi Klimkin au semnat  Acordul inter-guvernamental privind exonerarea de la plata taxei de viză pentru eliberarea vizelor de lungă şedere. Atât acordul, cât şi deschiderea consulatului român de la Solotvino continuă acţiunile convenite încă din 14 mai 2015, atunci când a fost semnat Acordul de Mic Trafic la Frontieră.

”Ministrul Lazăr Comănescu a evidenţiat necesitatea unor acţiuni mai energice şi mai eficiente de ambele părţi pentru a consolida relaţia partenerială strânsă, în spirit european, în special în beneficiul direct al cetăţenilor ambelor ţări. Cei doi miniştri au convenit realizarea de paşi concreţi la nivel tehnic şi de lucru pentru demararea unei noi etape calitative a parteneriatului dintre cele două ţări, inclusiv prin pregătirea unei noi runde a Comisiei Mixte Prezidenţiale”, se mai spune în comunicatul MAE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.