Ministrul de Externe Bpgdan Aurescu s-a întâlnit joi cu omologul său din Norvegia, Anniken Huitfeldt, ocazie cu care a adresat invitaţia ca partea norvegiană să participe la structurile aliate din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut joi, 1 decembrie 2022, o întrevedere bilaterală cu omologul său din Norvegia, Anniken Huitfeldt, în marja participării la Consiliul Permanent al OSCE, organizat la Łódź, în Polonia. În cadrul discuţiilor, şefii diplomaţiilor română şi norvegiană au reliefat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale. În context, schimbul de opinii dintre cei doi miniştri s-a concentrat pe perspectivele relaţiilor bilaterale şi cooperarea în domeniul securităţii. Ministrul norvegian de externe a apreciat în mod deosebit organizarea şi rezultatele Reuniunii miniştrilor de externe ai NATO, pe care ministrul Bogdan Aurescu a găzduit-o la Bucureşti în perioada 29 – 30 noiembrie 2022”, transmite MAE.

Ministrul român de Externe a exprimat apreciere cu privire la cooperarea bilaterală pe toate palierele, inclusiv în domeniul apărării şi securităţii, de exemplu în ceea ce priveşte achiziţionarea de avioane F16 din Norvegia.

”Ministrul Aurescu a adresat invitaţia ca partea norvegiană să participe la structurile aliate din România. Cei doi miniştri au convenit intensificarea cooperării în domeniul securităţii, la nivelul celor două ministere de externe”, anunţă MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat contribuţia norvegiană la Mecanismele Financiare Norvegiene şi ale Spaţiului Economic European, din 2007, România a beneficiind de o alocare totală de aproximativ 1 miliard de euro din aceste fonduri.

Cei doi miniştri au agreat continuarea dialogului pe subiecte de interes comun pentru cele două state, atât la nivel bilateral, cât şi multilateral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.