Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut noi discuţii telefonice cu miniştrii de Externe din Suedia şi Finlanda şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în care i-a informat despre discuţiile avute la Istanbul, despre aderarea celor două ţări la NATO, potrivit unui mesaj postat de oficial pe Twitter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Bogdan Aurescu spune că a discutat la telefon cu omologul suedez, Ann Linde, şi cel finlandez, Pekka Haavisto, precum şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre discuţiile care au avut loc la Istanbul, pe 27 mai, despre următorii paşi pentru aderarea celor două state la Alianţa Nord- Atlantică.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a participat, vineri, la reuniunea Trilateralei pe teme de securitate a miniştrilor Afacerilor Externe din România, Polonia şi Turcia, desfăşurată la Istanbul, împreună cu ministrul polonez al Afacerilor Externe, Zbigniew Rau, şi cu ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlüt Çavuşoğlu, gazdă a reuniunii.

Evenimentul a avut loc în contextul situaţiei speciale de securitate generate de agresiunea ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei şi în contextul aniversării în 2022 a 10 ani de la crearea acestui format.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.