Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut, marţi, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat al MApN, agenda discuţiilor cu secretarul general al NATO a cuprins problematici referitoare la evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic al NATO, cu accent pe prezenţa avansată adaptată, Brigada Multinaţională Sud-Est, dezvoltarea capabilităţii de comandă şi control terestre de nivel corp armată, precum şi stadiul pregătirilor pentru preluarea şi exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019 şi priorităţile pe care ţara noastră şi le propune pentru acest mandat.

Întâlnirea cu înaltul oficial al NATO a reprezentat o nouă oportunitate de a reitera angajamentul României faţă de valorile euro-atlantice şi angajamentul ferm faţă de construcţia de securitate şi apărare promovată de NATO, mai precizează MApN.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.