Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, la sediul M.Ap.N., cu ambasadorul Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilt, printre temele abordate aflându-se şi îmbunătăţirea sistemului de cercetare, gestionare a riscului, diagnosticare şi tratament specifice afecţiunilor de stres posttraumatic şi implicit despre înfiinţarea unui Centru naţional de psihologie operaţională şi o viitoare colaborare româno-canadiană pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Agenda de discuţii s-a concentrat pe evoluţia cooperării în domeniul apărării şi perspectivele favorabile pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor militare, atât în format bilateral, cât în cadrul iniţiativelor derulate la nivel NATO. În context, ministrul Mihai Fifor a adresat mulţumiri pentru contribuţia substanţială a Canadei la initiaţivele aliate implementate pe teritoriul ţării noastre şi în regiunea Mării Negre, precum şi pentru participarea forţelor armate canadiene la exerciţiile multinaţionale în vederea întăririi interoperabilităţii aliate", anunţă MApN.

Un subiect important pe agenda discuţiilor dintre cei doi oficiali l-a reprezentat întărirea cooperării între cele două armate în domeniul medicinei militare şi asistenţei psihologice, inclusiv în ceea ce priveşte îmbunătăţirea sistemului de cercetare, gestionare a riscului, diagnosticare şi tratament specifice afecţiunilor de stres posttraumatic.

"În context, ministrul apărării naţionale a exprimat interesul părţii române pentru înfiinţarea unui Centru naţional de psihologie operaţională şi o viitoare colaborare româno-canadiană pe acest subiect. În perioada urmatoare, o delegaţie formată din reprezentanţi ai M.Ap.N. se va deplasa în Canada pentru un schimb de experienţă în acest domeniu", precizeaă MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.